Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Blåst, getost och killingar

getost

Oj, vad det har blåst den senaste veckan. Jobbigt tycker jag – visst blir man lite negativt påverkad. Men vi har ju i alla fall ingen snö som jag hört att det har kommit i Stockholm.

Men i onsdags var vi glada trots regn och rusk, för då var vi på studiebesök med en grupp kunder på Halltorps mejeri, och där hade de just fått killingar.
Gud så söta de var, minst tio stycken små pigga svartvita saker. Gulli gull!

Ostarna är inte så söta, men vad snygga och goda de är. Anna Kaiser gör helt klart ost i toppklass och jag kan inget annat än bara berömma henne och hennes man Svante – de är så professionella.

På bilden ser vi ostar som håller på att lagras. Farfars pärla, Herta och Pyramid heter ostarna som snart skall säljas på stjärnkrogar och i bra ostdiskar runt om i landet.

Håll ögonen öppna efter Halltorps ostar, goda som alla getostar med något syrligt –antingen ett kex med surdeg t ex Utvaldas Fina Rågkex eller en Sancerre eller annat vin på druvan Sauvignon Blanc.

Trevlig helg med hopp om sydliga vindar!

 

Lämna en kommentar