Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

En vit jul…

… är väl för mycket att begära kanske? Men man vet aldrig, för vi ska åka till Stockholm och fira jul i år och det är ju ändå lite mer norrut.

Här hemma i Göteborg känns snön väldigt långt bort just nu. Den här veckan har väl varit någorlunda okej och i dag är det riktigt kallt, men förra helgen var förfärlig. Det var någon som sa att förra söndagen var det lika varmt eller kallt hur man nu säger som på midsommar, plus regn från alla håll. Jag satsar på vita ostar och vita viner istället och pausar lite från glöggen för att hålla suget uppe ända fram till jul.

Vi hade några kompisar hemma på fredagsmys och då bjöd jag just på ett glas vitt favoritvin från Tyskland. LEITZ 1-2-Dry är ett torrt rieslingvin från det klassiska området Rheingau och det finns både frukt och mineraler i doft och smak.

På en annan favorit, Utvaldas Fina Rågkex la jag en blandning på getost, tranbär och för att få den lite smidig blandade jag i lite crème fraiche.

Jag köpte torkade tranbär på Ingelstad kalkon, ett måste under julen. Gissar att det finns riktigt goda på bättre dagligvarubutiker men framför allt i hälsokostbutiker. Gott att ha i sallader och som tilltugg under hela julen.

/ Jenny

 

Lämna en kommentar