Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Fågelkvitter!

Första måndagen i vabruari är jag hemma med en snuvig Rasmus men känn ingen sorg för mig för det. Vårkänslor kom till Göteborg i helgen, snön smälter, fåglarna kvittrar och snödropparna som så sött och modigt stack upp i mitten av januari har åter fått lite ljus.

Att vara hemma en dag så här tycker jag är lite lyxigt, tid för undanplockning och bloggande.

Vädret gör att man blir sugen på Alperna och många är väl ni som åker på sportlov snart? Tänkte därför tipsa om en ny favoritost väldigt lik Gruyère och Comté men ändå sin egen – Gran Cru du Jura skulle kunna förklaras som en fransk Gruyère.

Skar upp den i stavar till Lätta Dinkelkex i fredags när mina Lenor var här på jobblunch. Vinet som serverades till, ca 10 cl, var lite väl amerikanskt för denna eleganta fransos. Glenn hade köpt en stöddig amerikan med anledning av att han och resten av Göteborgs Saluhall har blivit tokiga i hamburgare. Cabernet Sauvignon och Merlot anpassat till cheese burgers och sunset rimmade inte med franska alperna/Jurabergen.

Nästa vecka är det Alla hjärtans dag, tips kommer!

Lämna en kommentar