Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Favorit i repris

Kunde inte låta bli att puffa lite på en av mina absoluta favoriter. Salladen jag gjorde förra påsken på Lax och wasabiost är bara så god – våga köpa denna galna ost och gör er en kanongod sallad i påsk.

Blåkulla nästa / Jenny

 

Laxsallad med Wasabi Basiron

1 påse machesallad

1–2 uppskuren avokado

1 uppskuren mango

½ finskuren rödlök

500 g uppskuren sashimilax

150 g riven Wasabi Basiron

Rostade sesamfrön

Olja, soja, salt och peppar

Hittar ni inte någon Wasabi-ost så försök göra en själv. Varför inte blanda vanlig Gouda med wasabi på tub. Wasabi Basiron, osten jag använde är från Holland, där har de dille på att smaksätta ostar och ibland lyckas dom väldigt bra!

Annars kan man ju göra en wasabi-majonnäs för det är ju fettet och fylligheten som passar så bra med laxen och de fräscha grönsakerna/frukterna.

Lämna en kommentar