Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Födelsedagsfirande

I går firade vi födelsedag hemma hos oss. Glenn fyllde år och hans familj var här och grillade. Jag fick snabbt ihop en liten munsbit av vad jag hade hemma innan maten. Alltid gott att ha något i handen när man grillar och med tanke på att Glenn alltid svarar rött vin på frågan om man väljer rödvin eller kaffe fick det så klart bli tilltugg till ett rött vin igår.

Spanska marconamandlar, har ni testat dem? Annars måste ni göra det! De är rundare, kortare och mer söta än vanliga mandlar. Har hört att de kallas för drottningmandlar – ett namn de absolut lever upp till.

Ett Havssaltat kex från Göteborgs Utvalda med en vanlig krämig Brieost toppad med en bit soltorkad tomat och en drottningmandel fick våra gäster att trivas.

Vinet på bilden har blivit en favorit här hemma – kostar 79 kr och heter Amaltea och kommer från Spanien.

Visst är det kul att tomatplantor verkar ha tagit över efter orkidéerna. Har redan fått tre stycken i år och de är ju både snygga att se på och äta av.

Nu går vi mot midsommar, se upp för jordgubbstips framöver!

Lämna en kommentar