Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Fortsatt sol?

 

Nu är jag tillbaks på kontoret ”på riktigt” igen efter lång och helt underbar semester – Italien och svenska västkusten har visat sig från sina bästa och varmaste sidor. Som ni förstår började vi vår semester i Italien och lagom till att värmen kom till Bohuslän anslöt familjen Svensson.

Har ni något rosévin kvar?

Här kommer ett litet tips som är både fräscht och gott till dom sista rosa dropparna.

Som ni säkert känner igen har jag rekommenderat rosé och fårost förut men det är ju för att jag gillar det så mycket. På bilden ser ni Utvaldas fina rågkex tillsammans med en fantastisk ung Pecorino från Toscana. Som sällskap färsk frukt – ta vara på den innan säsongen är slut för det finns inget bättre tillbehör till ost och vin än söta och friska frukter och bär.

Nektariner och bigarråer, blanda precis som ni själva vill. Blåbär och hallon är till exempel vrålgott till getost.

Nu njuter vi av den sista värmen och tömmer rosélagren – inget vin att lagra!

Hälsningar Jenny

 

Lämna en kommentar