Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Framgången fortsätter på tv

Herrgårdsost

I veckan var det dags igen för ytterligare ett ostprogram, avsnittet jag nog var mest nyfiken på. Historieprogrammet om herrgårdsost spelades in i vårt ostlager i Bredöl utanför Nossebro.

Det var kul att få visa programledaren Karin Andersson och resten av tv-teamet stenhuset som så perfekt lagrar våra ädelstenar och som annars står ganska obesökt. Förutom Sven-Göran och Hans, två bönder som länge hjälpt oss att så varsamt sköta våra ostar under lagringen, är knappt någon annan där.

Glöm inte att en vällagrad svensk herrgårdsost är minst lika god på ostbrickan med kex och vin som en mildare variant är på frukostmackan!

Gå in på www.mittkok.se så kan ni också följa veckans ostbricka, denna vecka är det getosten Sainte-Maure som är står i fokus.

Trevlig helg från ostlagret!

Lämna en kommentar