Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Gott nytt år!

Jaha, då var år 2015 till ända, ett rätt körigt år för oss, men jag gillar ju bergochdalbanor så det är väl inget att klaga över utan istället blicka framåt.

Vi har nya nyårsplaner, vi är bortbjudna till vänner vi inte firat nyår med förr och det ska bli både intressant och skoj.

Kan ni tänka er, osten föll på vår lott i år igen. Men vad som är kul är att vi också ska göra förrätten. Vill inte prata ner osten men ibland är det kul att få göra något annat. Det blir en hummerbakelse med avokado, mango och wasabimajo.

Vad det blir för ost då?

Jo:
Brillat Savarin
Comté 36 månader
Langres
Jersey Bleu

Men till tolvslaget gottar vi till oss ytterligare, då ska det vara lyx à la lyx. Tryffelbrie, (obs! en opastöriserad är ett måste om ni hittar det), så mycket bättre på ett Utvalda-kex. Alltid – nästan i alla fall – när jag rekommenderar något lyxigt och dyrt tycker jag att Lätta Dinkel är bäst för de har en unik förmåga att inte ta över utan i stället framhäva smak hos de bästa ostarna eller till exempel löjrom eller annat gott som anklever med mera.

Gott nytt år ostvänner, hörs igen på det nya året!

Lämna en kommentar