Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Grönt

Äntligen kom regnet, och både djur och natur kan äntligen andas ut. Väljer därför att blogga och bjuda lite extra grönt, för nu kan allt bli så där grönt och skönt igen så som försommaren skall vara.

En riktig favorit bland de svensktillverkade ostarna som vi säljer är Skärvångens chèvre. Jag har nämnt den tidigare jag vet men den är väl värd att nämna igen.

Osten är någonting mitt emellan en vanlig vitmögelost och en klassisk getlactique, alltså en färskare och blötare ostsort. Det är en mild ost, inte särskilt stark heller inte salt så därför tycker jag att småsalta Salinas passar bra med denna jämtlänning.

Med tanke på det gröna temat valde jag en grön-tomatmarmelad och jag kan bara citera min son Charlie angående smaken: ”oj vad gott!”

Blått och gult blir grönt, också en anledning god nog att bjuda på denna goda gröna kombination.

I går under Sveriges andra fotbollsmatch drack killarna så klart öl framför tv:n, medan jag bjöd damerna på en kall fläder & lime-cider. Det kunde inte bli bättre, kändes lite ungdomligt och sportigt och påminde om sauvignon blanc, bästa druvan till getost.

Njut av ost under EM.

/Jenny

Lämna en kommentar