Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Härliga höst!


I morse när jag vaknade, log det en tjock dimma över Sävedalen – ett typiskt hösttecken. Efter dimman kom solen – ja, vad kan jag säga mer än att det har varit en helt fantastisk dag i Västsverige. Sedan två-tre veckor har det funnits jättefina plommon i affärer och på torg, likaså idag. Dags att koka en liten plommonkompott.

10–12 stora och söta plommon

2 dl socker

1 dl portvin

0,5–1 dl skållade mandlar

2 kanelstänger

2 torkade ingefärsbitar

• Koka samman alla ingredienser i ca 45 min

erection.Microvascular arterial bypass and venous ligation surgery cheap viagra.

. Skumma alltid alla kompotter/marmelader efter uppkok.

• Häll upp på en ren burk och förvara i kylen för längre hållbarhet .

Denna marmelad passar nästan alla ostar men helst dem som känns lite åt det lantliga hållet, till exempel Brie de Meaux som jag valde.

Brie de Meaux är den absolut mest klassiska Brie-osten, en opastöriserad smakrik ost från Île-de-France, området där Paris ligger.

Lika gott hade det varit med till exempel Chaumes eller Taleggio, två ostar som också är lantliga och med massor av doft
. Bästa kexet, ja, jag äter inte bara ost efter säsong utan också kex och Utvaldas Salinas är mitt bästa höstkex.

Nu är det snart dags för ölprovning nummer två, den med kunder. Mer info kommer framöver.

Lova nu att plocka eller köpa hem lite plommon och njut med ost!

/ Jenny

2 kommentarer till “Härliga höst!”

  1. Åsa

    Grattis på namnsdagen! Har just kokat plommonmarmeladen och etiketterat burkarna: ”Jennys plommonmarmelad”. Supergod blev den. Tack?

  2. Jenny

    Kul Åsa
    Testa även blåbärssylten, god också till pannkakor eller våfflor?

Lämna en kommentar