Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Höghöjdstankar

På resa igen. Sitter på flyget mot Genève, vidare till Franche-Comté och Jurabergen med nästan hela familjen Hugo Ericson Ost, dvs alla säljare.

Vår vision denna vår är att få ut Comté-osten mer i de svenska ostdiskarna – kan fransosernas hårda stolthet i alla fall för ett tag knuffa undan schweizarnas stolthet Gruyère? Med tanke på schweizerfrancens ostabila läge är det kanske också rätt ekonomiskt.

Skillnaden mellan dessa ganska lika ostar är att Comté-osten har en torrare och mer naturlig skorpa/kant medan Gruyère-osten tvättas kontinuerligt under lagringen.

Comté upplevs därför lite fruktigare och friskare i smaken och Gruyère lite mer rustik och lantlig. Behöver jag säga vilken av ostarna som är min favorit?!

Hör av mig snart igen, nu väntar snö och kyla, men framför allt en himlans massa ost!

À tout à l’heure / Jenny

Lämna en kommentar