Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Höstig känsla

Kantarell. Foto: colros/Flickr

Solen skiner i Göteborg och vi har haft en helt underbar sommardag. Men det känns att det är augusti för både morgnar och kvällar är småkyliga fast himlen är klarblå och solen är på väg upp eller ner.

Imorse red jag ut i skogen – det var fortfarande lite dimma och gräset var blött av dagg – något smånervös för vilt galopperade jag och min häst ner emot sjön, en helt fantastisk morgon.

Det var gott om svamp och jag fick anstränga mig för att inte hoppa av och börja plocka, framförallt när jag såg gula kantareller. Jag fylldes av en underbart mysig och höstig känsla: hästdoft, vilt, svamp och minnet av en ost vi provsmakade på jobbet igår. En vintvättad ost som var mycket trevlig, en framtida storsäljare. Hösten är räddad, en halvhård komjölksost tvättad i Beaujolais – en ost alla kan förstå sig på! Många andra vintvättade ostar är på fårmjölk och av hårdare slag och kan därför ibland kännas lite skarpa och tuffa. Den här osten hade inget av det.

Hälsningar från Jenny som är tillbaks på ostlagret!

2 kommentarer till “Höstig känsla”

  1. barbro ericson

    Du inspirerar verkligen.
    Allt låter så underbart,
    Jag vill gärna prova osten och kexen du skriver om.

    Tack
    Barbro

  2. jacques six

    Hej Jenny !

    Vad heter denna osten tvättad med Beaujolais ?
    Själv älskar jag kantarell med osten Laguiole .
    Vi ses snart.

    Mvh Jacques

Lämna en kommentar