Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Kedjereaktion i påsktid


Idag väckte Rasmus mig med att berätta att ”det är morgon nu mamma och det är massor av dimma”
. Min första tanke var ”å vad skönt, för bakom dimman kommer säkert solen titta fram snart” och det gjorde den. Meteorologerna lovar solsken till påsk och för oss som ska till Vrångö känns det rätt skönt, ölivet är så mycket trevligare när det är sol. Hoppas också få njuta vitsippor i mängder, tyvärr har nog blåsippan redan börjat sloka.

Inget påverkar mig så positivt som årstider, men det kanske ni vet vid det här laget?

När det är sol är det gott med öl och till öl är det gott med snaps och snaps är ofta smaksatt med kummin, därför kommer här ett tips på ett tilltugg med kummin.

Utvaldas Fina Rågkex är ett av mina favoritkex och här har jag toppat det med en potkäs smaksatt med kummin

doctors had never asked them about their sexual generic viagra online minor local side effects (27) ..

. Potkäs vad är det? Jo det är något man gjorde av ostrester förr i tiden men det är så gott så det är väl värt att göra av färsk ost också. Lika delar av ost 1, ost 2 och smör röres smidigt . Smaksätt med till exempel kummin och en skvätt starkt. Den blir bara godare av att stå några dagar så skynda, skynda!

För att festa till det ordentligt la jag en bit kittost på också, en Epoisse – men det skulle lika gärna kunna vara till exempel Munster eller Saint Albray.

Nu skall jag in till stan och knô lite och imorgon blir det till att sälja ost i Saluhallen – längesedan nu – och det skall bli riktigt kul, inget mer kontorssittande.

/ Jenny

Lämna en kommentar