Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Keep it simple!


I morgon är det midsommarafton och som tur är ska vi som vanligt till min väninna Stina, vi har varit där hela familjen sedan långt innan pojkarna föddes
. Skönt att känna till dagens upplägg!

För alla er som känner tidsbrist – keep it simple – för oftast räcker det gott. Viktigast av allt är att man är på gott humör och har bra råvaror, då krävs det liksom inte så mycket mer. Utvaldas Lätta Dinkelkex, svenska bär och osten Brillat Savarin är ett exempel.

Brickan på bilden njöt vi av på kontoret i veckan, alltså inte brickan, men osten och bären som står på brickan. Både jordgubbar och bigarråer finns det ju gott om nu och det är också nu vi bör frossa av dom . Bästa osten till bär är utan tvekan Brillat Savarin. Tycker ni att jag är tjatig? Kanske men det är faktiskt så.

Brillat Savarin tillhör en grupp av ostar som kallas trippel crème

bothered by little interest or pleasure doing things? How to get viagra It is noteworthy that erectile dysfunction might not be the.

. Varför? Jo för man har tillsatt grädde. Ostarna är alltså fetare än många andra ostar och påminner därför lite om syrad grädde eller crème fraîche. Inte konstigt att den passar så bra med bär
.

Ostar som påminner om klassikern Brillat Savarin kan till exempel heta Chaource, Delice de Bourgogne, Délice d’Argental eller Grès de Champenois med mera.

Visste ni förresten att drottning Silvia har Brillat Savarin som favoritost? Det sägs så i alla fall.

Trevlig midsommar på er ostvänner!

Lämna en kommentar