Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Lite extra solsken

Fetaost, foto: thedeplorableworld/flickr

Jag har åkt till Cypern tillsammans med min mamma, min syster och våra småpojkar. Solsken i mitten av september känns mer än bra!

Vi frossar i solmogna tomater, gurka och mild rödlök. Grekisk sallad = mums, men den ständiga frågan vad gäller rätten är om vi kommer att få grekisk eller turkisk fetaost.

Cypern har varit bebott sen redan 900 år före Kristus, alltså ganska länge. Men tyvärr har ön varit utsatt för ständiga överfall och många har velat härska över den. Idag är halva ön mer åt Grekland och andra halvan mer åt Turkiet och så är också fallet när det kommer till fårosten.

Som ni redan vet är jag ett fan av den turkiska fetan som är mycket mer mjäll och försiktig i smaken, I love! Den grekiska är något hårdare och mer kritlik i konsistensen och har mycket mer syra, tyvärr är den nog lite vanligare här på Cypern. När man använder fetaost i matlagning föredrar jag däremot den mer smakrika från Grekland.

Nej, nu väntar poolen och pojkarna på mig!

Lämna en kommentar