Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Lucia

Idag är det Lucia och det firar vi med att testa årets glögg från Blossa. Innehållet i den lila flaskan ska ha en smak av lavendel. Tyvärr kände varken Glenn, Lena eller jag någon direkt smak eller doft av lavendel, men tur var kanske det – passar glögg och Provence egentligen ihop?

Vad som är gott och fräscht med årets glögg är att den inte är så söt. Därför valde jag att inte bjuda på pepparkakor utan istället Utvaldas nya surdegskex. Istället för bara blåmögelost valde jag en randig engelsk ost, den kan heta lite olika men är lätt att känna igen då den som sagt är randig och tvåfärgad. Ränderna består av Stilton och Cheddar – en ganska mild ost med lagom mycket sälta och syra.

Önskar er en mysig Luciakväll

/ Jenny

Lämna en kommentar