Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Mumsiga höst!

Gorgonzola och Fina Rågkex

Idag är det fredag och lite ruggigt utanför ostlagrets tjocka väggar.

Jag sitter och funderar över vad vi skall äta ikväll, jag tror jag lyxar till det och handlar innan jag hämtar vildarna från dagis. Att ströva runt i affären utan att ha bråttom är något jag verkligen tycker är vardagslyx.

I höstmörkret vill man ju så klart dricka massa rött vin ackompanjerad med god mat och jag tänker ta tillfället i akt och heja lite extra på Italien idag.

Häromdagen åt jag en gorgonzola som var sååå god – lite rinnande och rumstempererad, toppad med flytande akaciahonung och rostad valnöt. Jag har som vana att alltid rosta nötter som skall vara i eller till mat. Snabbt i en torr het panna, smaken kommer fram så mycket bättre då. Gott till gorgonzola är också Utvaldas Fina Rågkex och fikonmarmelad!

Unna dig något riktigt gott till helgen! Varför inte en amarone, kan det bli mer italienskt? Norr om staden Verona tillverkas dessa fantastiska viner som under de senaste åren blivit mycket populära. Amaronevinerna framställs av torkade druvor och det gör att vinet blir sötare, får en högre alkoholhalt och tyvärr ett lite högre pris. Prova amaronevin till ost – det kommer att bli en succé till Parmigiano Reggiano, taleggio och gorgonzola.

Trevlig helg från ostlagret!

Lämna en kommentar