Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Nu kommer allt gott!

Snart är det första maj. Maj – månaden innan våra tre sommarmånader juni, juli och augusti. Jag gillar maj, för då kommer så mycket nytt. Alla löv på träden, blommor i rabatten och massvis av primörer.

Det har redan kommit riktigt goda tomater, söta som socker. Inte svenska förstås utan holländska.

Häromdagen köpte jag holländska kvisttomater som jag serverade med en av mina absoluta favoriter just nu, lilla Tro de Cru är som en mini Epoisse från Bourgogne. En ost med både stark doft och smak men samtidigt så elegant, inte alls stickig eller frän.

Vilken toppenkombo! Men det måste vara söta tomater annars kan det vara tycker jag. Utvaldas Salinas är ett kex som jag ofta väljer till tvättade ostar och denna lilla godbit är en tvättad ost.

Ut och köp primörer med er, testa till exempel sparris toppad med skirat smör och finriven mild Manchego – I love!

 

/ Jenny

 

 

 

Lämna en kommentar