Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Nyår på tu man hand!

Här kommer ett litet tips på två riktigt söta småostar som passar om man vill äta riktigt gott på nyår men ”bara” är två.

Varken Crottin Chavignol eller Trou de Cru är mycket större än en golfboll men däremot lite plattare.

Crottin är en klassisk getost från franska Loire, en AOP-ost med gott renommé. Blötare och mer syrlig från början medan en lagrad ost är torr och mer balanserad.

Trou de Cru är nästan som en mini-Epoisse, massa doft och smak från Bourgogne!

Vad passar bättre på nyår än goda och syrliga rågkex från Utvalda? Gifter sig både med getosten och champagnen och som grädde på moset lite tryffelchips. I glaset är det självklart lite rosa bubbel – middagen var ju för er på tu man hand. ❤️

Gott slut / Jenny

Lämna en kommentar