Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Plommon

För er som har plommonträd gissar jag att lyckan är fullkomlig nu, är det ett bra plommonår tro?

Hur som haver så har Glenn köpt hem fantastiska plommon från Kungstorget nästan dagligen förra veckan.

Många söta viner som till exempel Tokaj eller portvin påminner ju mycket om plommon och just  därför är det lätt att förstå att färska, mogna och söta plommon är delikat till salta ostar.

I helgen när solen sken och livet kändes på topp hade vi några kompisar hemma på tacos, ”för barnens skull”. Däremot innan maten blev det lite vuxet med ost, vin och kex; en mellanlagrad Comté, ca 14 månader och Digestivekex från Utvalda.

Som tur var gillade alla barnen och vuxna plommonen som serverades innan maten med osten, och som mina ostälskande barn självklart gärna tuggade i sig.

Nästa vecka eller till helgen tänkte jag koka plommonmarmelad – gott exempelvis till engelsk cheddar. Jag återkommer med recept.

 

/ Jenny

Lämna en kommentar