Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Reblochon och sharon

Reblochon

Utsikten från mitt fönster här på ostlagret vittnar om att vintern nu närmar sig med stormsteg. Det var inte länge sedan som det sprakade av rött, gult och brunt i träden här utanför men nu har nästan alla löv fallit. Vi har också fått känna på några riktigt kalla, och hala, dagar.

I butikerna börjar man så smått plocka fram julsakerna och det påminner mig om att vi snart öppnar butiken i Saluhallen. Vi har längtat efter detta och är i full gång med alla förberedelser. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli riktigt bra i den ”nya” hallen.

När det är kallt och ruggigt ute så har man ju en anledning till att hålla sig inomhus och mysa. Just nu är jag svag för osten Reblochon som tillverkas på komjölk i Savoie. Reblochon tillhör ostfamiljen pressade ostar, den är mjuk och smidig med lagom mycket smak. Klassiska maträtten Tartiflette från Savoie tillagas med just denna ost ihop med fläsk, potatis och lök.

På en ostbricka är Reblochon perfekt ihop med Salinas och sharonfrukt. Just sharonfrukt, som kommer i säsong nu, passar bra till många ostar tack vare att den är så söt och inte har någon särskild syra.

Hälsningar från ostlagret!

Lämna en kommentar