Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Rosévinsprovning i tropisk värme


I tisdags strålade solen som allra bäst
. Värmen ute på Nääs fabriker var nästan tropisk, och vi kunde inte valt en bättre solskensdag för rosévinsprovning tillsammans med kunder

than half How does cialis work? complaints. Objective testing (or partner reports) may be.

.

Vi var tolv stycken som samlades hos oss för att prova och äta gott tillsammans.

Min kollega Lena började berätta kort om vinhistoriken, hur rosévin blir till och inte minst hur de olika rosévinerna kan vara och smaka.

Jag fick lära mig att ljusa roséviner är mer smakrika, fylliga och eleganta jämfört med de mer ”kulörta” som Lena brukar säga som är mera fruktiga och saftiga.

Som kronan på verket var det sista rosévinet sprudlande. Det var som en smultronkyss vinet hette Muscato Rosé – som gjord till glass med jordgubbar på midsommarafton!

Ett annat vin var läckert ljust, svagt laxrosa och kommer från Etna, en ö utanför Italiens sydspets. Helt klart ett mycket intressant val som hade en tydlig örtighet
. Detta skulle visa sig vara det bästa valet till osten från Korsika, Brin d’amour (betyder ”en liten bit av kärlek”) – en fårmjölksost täckt av örter, vilken kombination!

Vilken härlig kväll! Jag blev så inspirerad av alla nya erfarenheter, härligt umgänge och inte minst en en skimrande rosa kväll.

Lämna en kommentar