Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Saluhallen 120 år


Sitter vid min dator och försöker komma igång med min ost- och kexblogg
. Funderar över var jag skall börja – vad vill man veta om ost, och vad är det som är mest intressant?

Jag tänker ofta på hur fel folk gör när de tar sitt eget största intresse på så stort allvar att de tror att alla är lika nördigt intresserade som dem själva
. Så nu gäller det att jag hittar en bra nivå på bloggen. Alla kan ju omöjligt vara en sådan ostnörd som jag är.

För inte så länge sedan fick jag två små tvillingpojkar, därför arbetar jag mest hemifrån men nu på lördag 25 april är det dags att göra entré igen. Saluhallen i Göteborg fyller 120 år och det skall firas med buller och bång och självklart måste jag vara med. Känns lite skumt, jag har inte expedierat på över fem månader det skall bli jättekul.

Vi kommer att ha massa roliga erbjudanden, till exempel en riktigt vällagrad prästost – en sådan som faller isär när man hyvlar den och därför är bäst att skära med kniv . Den får heller inte serveras för kall, då kan den kännas bitter i smaken och är helt hopplös att hantera. Vår präst kommer att vara över tre år och det är riktigt gammalt när vi pratar om ost.

Saint Agur finns nästan i alla större butiker, en av världens kanske bästa ostar; krämig, mjuk, salt och helt underbar till brickan eller i matlagning

concomitant of the aging process, to be tolerated along cialis online Miscellaneous drugs (ketoconazole, hyoscine,.

.

När ni läser de olika kombinationerna på Utvaldas hemsida kan ni alltid använda Saint Agur när det står något om blåmögel. Vi kommer att bunkra upp med Utvaldaserien, det känns spännande för vi hann aldrig riktigt komma igång med den innan jag gick hem för att vara mammaledig. Saint Agur + Utvaldas Fina Rågkex = Sant!

Det är alltid gott med något sött till, antingen en marmelad eller ett sötare vin. Däremot är det svårare att få marmeladen och vinet att matcha, välj därför inte för många tillbehör vid samma tillfälle – ät oftare!

Hej så länge!

Jenny

Lämna en kommentar