Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

September

Jaha, då var sommaren mer eller mindre över för denna gång, tydligen var den inte så blöt som det kändes. Augusti räddade visst situationen ”sommaren 2015” genom att vara extra torr.

Lova mig att utnyttja september, för än finns så många goda söta osttillbehör i frukt och grönsaksdiskarna. Jag köpte till exempel fantastiska aprikoser idag inför en ostskola med två butiker i morgon.

Att blanda sött och salt är en gammal klassiker och sedan toppa det med lite fett och syra, ja då blir det svårt att misslyckas.

På bilden ser ni något så enkelt och gott som söt nektarin, salt varmrökt lax ovanpå en bit Brillat Savarin – kan vara något av det godaste jag ätit på länge.

Gärna till ett vin med lite syra, men om det inte finns till hands räcker syran från Utvaldas Fina Rågkex gott nog och då är det lika gott med en kall öl.

Hälsningar Jenny

Lämna en kommentar