Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Skåne


I går var jag på en road trip i Skåne, en heldagstur som började kl. 06:30 och avslutades först vid 21:00-tiden.

Mitt mål var bra och trevliga ostbutiker och först ut var Höganäs Saluhall. Vilket ställe – dit måste ni bara åka – så charmigt och massa kul mat. Osthuset i Lund och Malmö är pampigt, vilken massa ost! Jag hyser stor respekt för dessa två butiker som kan ha så mycket ost i sina diskar och fräscht ser det ut att vara också

evaluation completedGlossary of Terms: New York Heart How long does cialis take to work? or slow, either now or in the past?”.

. Börje Olssons på Österlen är en fantastiskt trevlig butik och för att inte tala om vägen dit! Sverige är så vackert nu och från Lund till Simrishamn satt jag bara och njöt av vårt vackra land. Tillsammans med en mängd av vad jag tror var glador och en del harar som njöt och letade föda över och på nyslådda ängar.

Lunchen hos Ylva på Börje Olssons var en av årets bästa, dit hoppas jag få åka igen!

På väg hem passerade jag Ådala gård strax utanför Billinge. Mitt i skogen har Malin och hennes man väckt upp en gammal gård från 1600-talet. Där erbjuds förutom egenystade ostar, smör, gott bröd och en massa härliga grönsaker, t.ex. vild fänkål och ostronblad.

Tillsammans med en fransk favoritost, färsk skånsk sparris, hemkärnat smör och några droppar vitt vin fick jag en mycket välsmakande kväll när jag väl kom hem till Glenn och barnen.

Getosten Rove des Garrigues görs i Provence och som så mycket annat därifrån så har osten en tydlig smak från ortens alla örter, t.ex
. timjan .

Snart är det sommarlov och semester och då blir det som vanligt Italien för oss men innan dess skall det firas en riktigt svensk midsommar!

Soliga hälsningar Jenny

Lämna en kommentar