Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Skåprensning

Inför julen tycker jag att det är härligt att få lite nytt utrymme i skåpen. Det kan behövas, då Glenn ibland anklagar mig för att ha lite många saker hemma. Han kan till exempel komma med en kommentar i stil med: ”Italien ringde och frågade var deras pastalager tagit vägen.” Glenn har alltså inte bara ett mycket göteborgskt namn utan också dess humor!

Hur som helst så har vi nu börjat tömma och då även bland Glenns domäner, till exempel spritskåpet. Där hade vi ett antal av Blossas årsglöggar, bland annat Saffransglöggen från 2010. Oj vad god den hade blivit, mycket mer saffranssmak än för fem år sedan – en kanonglögg.

Och nu sitter jag här måndag kväll, kylan är tillbaka efter att stormen Helga dragit sig tillbaka och vi myser med lite Dalaglögg från julen 2013. Även den mycket god. Gillar också flaskan, men så är jag sedan barnsben svag för Dalarna.

Till stiltonosten, självklart Colston Basset (alltid bäst i test när det gäller Englands blåa stolthet) äter vi Kung Oscars pepparkakor, bakade av kompisarna på kexfabriken i Kungälv.

Drick upp glöggen, den vinner klart på lagring!

Lämna en kommentar