Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Skattjakt!

Hushållsost

Häromdagen läste jag om några ostar som hittats efter femtio år, de skulle tydligen auktioneras ut?!

Gammalost kan vara alldeles för stark eller allt som oftast för besk, men också – som en bal på slottet – alldeles underbar! Vi provsmakade en ostskatt i förra veckan, en treårig hushållsost som fick läpparna att krusa sig.

Den var förstås helt hopplös att hyvla, den passade bättre som ersättare för Parmigiano Reggiano. Eller varför inte tillsammans med Utvaldas Fina Rågkex och ett glas sött, till exempel portvin? Vi bestämde oss för att spara de 25 hushållsostarna och sälja i samband med att Saluhallen öppnar igen till jul.

Ibland får jag frågan vad som är roligast med ost och då är mitt stående svar att det finns inget mer påverkningsbart livsmedel, inget så levande, som ost!

Hälsningar från ostlagret!

Lämna en kommentar