Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Små, söta och levande getostar

Nu är vi hemma från vår resa och här hemma är det nästan lika varmt och gott som i Frankrike. Överallt i trädgårdarna där vi bor blommar syrener och rhododendron för fullt – försommaren är en helt underbar tid. Jag älskar att gå ut i trädgården på kvällskvisten och till fåglarnas kvitter pyssla med mina nysatta blommor. Jag har en sjuklig besatthet till dahlior – i år har jag femton stora krukor på altanen – augusti kommer blomma ordentligt hos oss!

Att ta hand om blommor påminner mycket om att ta hand om färska getostar, de kräver pyssel för att kunna åldras med värdighet. Lactiquer, de färskaste av getostar är väldigt blöta från början och man ystar med lite eller ingen löpe alls. Med åldern torkar ostarna mer och mer och det är jätteviktigt att de får möjlighet att andas och släppa vätska. Ostarna är från början ganska så syrliga men med tiden blir smaken mer fyllig.

Vanliga franska lactiquer är Sainte Maure, Valencay och Selles-sur-Cher all från Loire-området i centrala Frankrike.

På bilden ser ni några sötnosar från Glenns och min resa i förra veckan, en hel familj att ta hand om.

Önskar er en trevlig Kristi flygare, för mig blir det tjejmiddag hos Johanna med salladerna läs en ett år gammal blogg för att förstå.

/ Jenny

Lämna en kommentar