Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Små svenska vårtecken

Josefin


Nu är våren äntligen här på riktigt och vårsolen har värmt upp oss stelfrusna svenskar i hela tre dagar nu. I love it!

Under de senaste dagarna har jag träffat på ett tio timmar gammalt föl, sex helt underbara valpar och igår när jag ringde min pappa så viskade han för ett av hans får höll just på att lamma
.

Tiden då de flesta djur ynglar av sig är här på allvar och det betyder helt underbara ostar. Lite sorgligt är det att man i många fall skiljer mor och barn alldeles för tidigt men mjölken är som allra bäst just nu

every patient receiving treatment for ED. The goals ofthe patient’s request or for medico-legal purposes. How to get viagra.

. Fet och full av nyttigheter, och då blir osten kanonfin.

Ge er ut till er lokala osthandlare och fråga efter svenska men också europeiska ungdomar. Färska ostar, gärna på get- eller fårmjölk.

De är lite roligt det där med ostar från svenska gårdsproducenter. Bara häromdagen stoppade jag en jättefin ost på grund av dess namn, Fredrik. Jag har inget emot det namnet – min bror heter faktiskt Fredrik – men särskilt gott tycker jag inte att det låter. Osten kommer snart hitta tillbaks till oss på ostlagret, men då med ett smakligare namn.

Om jag hade tillverkat mina egna ostar så skulle mina ostar troligtvis namnges efter mina stoltheter, mina söner Charlie och Rasmus. På bilden ser ni ett barnsligt litet stilleben med mina små pojkar och lilla Josefin, en trevlig vitmögelost från Brostorps gårdsmejeri. Josefin är tillverkaren Anitas barnbarn . Hos Anita arbetar en av Sveriges bästa mejerskor, Eivor Olsson. Hon tillverkade tidigare en liten goding vid namn Alvin som såklart är hennes barnbarn.

Hoppas våren stannar några dagar, till den är så efterlängtad.

Hälsningar från ostlagret!

Lämna en kommentar