Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Söndagkväll

Skärvången

Sitter hemma vid mitt köksbord och njuter av tystnaden, barnen sover och mannen är uppäten av förberedelser inför fotbolls-EM!

I helgen har det sprungits maraton i Stockholm. Undrar lite hur det gick för mina vänner på kexfabriken, det ryktades om att några skulle springa. Vilket eländigt väder de fick i Stockholm, stackarna, västkusten är tydligen den del av Sverige som haft bäst väder i helgen.

På onsdag är det Sveriges nationaldag. Eller svenska flaggans dag, vad säger man? I vilket fall är det dags att fira och vi hoppas på blågula färger på väderkartan, alltså blå himmel och solsken!

Min sambo Glenn fyller år på fredag men då är han och säljer ost i Stockholm så vi har bestämt oss för att bjuda några väl utvalda släktingar på sill och färskpotatis på onsdag. Innan jordgubbstårtan klämmer vi in lite svenska dessertostar från ett bymejeri i Jämtland, Skärvången. Svenskare meny får man leta efter!

De svenska gårdsmejerierna kommer och går lite grann men några har nu funnits riktigt länge och har ost i världsklass. Här är mina favoriter bland mindre mejerister i Sverige:

Vilhelmsdal
Halltorp
Brostorps
Jürss
Järna
Skärvången
Oviken

Det finns många fler, men nu har jag nämnt några få men bra från söder till norr. Njut ost och kex på onsdag och tänk då svenskt!

En härlig 6 juni önskar jag er alla!

Lämna en kommentar