Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Sparris och toskansk pecorino

Pecorino

Idag är det den sista april, det betyder att det är kungens födelsedag, Valborgsmässoafton och förhoppningsvis vårvärme på G på riktigt, i alla fall här i södra Sverige. Mina nyplanterade krukor bör nu kunna stå ute även nattetid utan att frysa ihjäl. Men vem vet?

Igår gillade jag en statusuppdatering på facebook som löd följande: kan det inte sluta vara oktober nu? Varför, jo för igår var det ett riktigt skitväder i Göteborg, så som det bara kan vara på ”bästkusten”. Mitt paraply vände sig ut och in när jag skulle lägga in parkeringsbiljetten i framfönstret på bilen. Har ni läsare som inte bor i Göteborg någonsin varit med om det – knappast va?

Men Glenn trotsade vädret och köpte hem färsk vit sparris, lufttorkad tysk skinka och toskansk pecorino. Det tillsammans med lite smält smör är något av det godaste jag vet. En riesling från Alsace med syra och lite sötma passade så klart perfekt till.

Ett tips är att köpa en lite yngre pecorino som inte har så mycket beska och sälta, det finns det nog av i sparrisen. Ung fårost är en riktig favorit!

Trevlig långhelg på er, för jag hoppas att i alla fall några av er har unnat er en sådan!

/ Jenny

 

Lämna en kommentar