Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Sportlov och Alla hjärtans dag

Fåglarna kvittrar och solen börjar kännas lite varmare, vi går mot vår men än är vintern här. Väldigt mycket trevligare och framförallt mycket ljusare!

Sportlov och Alla hjärtans dag står inför dörren – här kommer några rader om den hjärtformade osten till alla turturduvor. Coeur de Neufchâtel en fransk vitmögelost från just staden Neuchâtel i norra Normandie. Osten får tillverkas i sex olika former för AOP men hjärtat är mest känt.

Typiskt för osten är dess tydliga kärna som påminner lite om en skolkrita, den mognar alltså aldrig helt ut – en av anledningarna är att man lagrar den under mycket fuktiga omständigheter. Annars liknar osten mycket Brie och Camembert och tillverkas både av pastöriserad och opastöriserad mjölk.

Kul till dessa ostar är rosenmarmelad hemkommen just för detta romantiska tillfälle, nästan lite parfymig men samtidigt jättegod. Bilden är från vår butik, Glenn och jag planerar alltså inte att äta riktigt så många ostar.

Hjärtliga kramar och pussar från er ostvän!

Lämna en kommentar