Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

”Stark” ost till påsk

I förra veckan var jag hos min kompis Stina på tjejträff, och då jag inte hunnit fota av ett recept vi använt på min ostfirma sa jag att jag kunde stå för maten.

Vilken succé det blev, både Stina, Johanna och jag åt som …, Mia du missade något!

 

Laxsallad med Wasabi Basiron

1 påse machesallad

1–2 uppskuren avokado

1 uppskuren mango

½ finskuren rödlök

500 g uppskuren sashimilax

150 g riven Wasabi Basiron

Rostade sesamfrön

Olja, soja, salt och peppar

Hittar ni inte någon Wasabi-ost så försök göra en själv. Varför inte blanda vanlig Gouda med wasabi på tub. Wasabi Basiron, osten jag använde är från Holland, där har dom dille på att smaksätta ostar och ibland lyckas dom väldigt bra!

Annars kan man ju göra en wasabi-majonnäs för det är ju fettet och fylligheten som passar så bra med laxen och de fräscha grönsakerna/frukterna.

GLAD PÅSK på er ostvänner!

Lämna en kommentar