Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Storm

Oj va det blåser! Hamnen på Käringön är nästan tom trots att det är mer än två helger kvar till skolstart. Det har pratats om över 20 sekundmeter i byarna 💨☀️💨☀️, men samtidigt skiner solen så det går ingen nöd på oss.

Jag vill dela med mig av ett tips från häromkvällen när vi var på sushikväll i Sundens sjöbod. Vi hade, som vanligt, blivit ombedda att ta med lite ost.

Är fallet liknande för er någon gång, att ni ombeds ta med ost? Gör som jag, förskär osten innan du går hemifrån. Det ser både trevligare ut och blir lättare för gästerna att ta. Osten klar sig förvånansvärt bra uppskuren och vill ni kan ni ju plasta hela brickan. Självklart gäller detta även om du bjuder på ost hemma hos dig själv.

Ni ser frukten va? Nu kommer de svenska frukterna som är så goda till ost. På bilden syns pallade päron och äpplen av bästa sensommarsort…

Ostarna är franska Comté (ko) och Charolais (get) tillsammans med min absoluta favorit genom tiderna Fiacco di Capra, en kittad italienare på get som liknar Taleggio.

Ser ni måsen? Vi matade den med lite kex för att få den lite närmare oss och komma med på bilden – Alla älskar Utvalda!

Tjohoo i blåsten / Jenny!

Lämna en kommentar