Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Tryffel

Gotländsk tryffel, foto: Christian Ericsson

Snacka om indiansommar, vilka dagar vi haft!

Men nu är det höst i luften igen och man börjar längta efter mysiga kvällar framför brasan, sorgsna sånger av Lars Winnerbäck, rödvin och så klart tryffel.

Det finns både vit och svart tryffel. Denna lilla ädla knöl från framför allt Italien och Frankrike är gudomlig, och visst finns det gotländsk tryffel också?

Tryffel är främst en smaksättare och det är inte alla som gillar den lite mäktiga och jordiga smaken, men själv älskar jag den. Allra bäst tycker jag den passar tillsammans med gräddig potatis och pasta men självklart också i – och till – ost. Italiensk pecorino smaksätts ofta med tryffel men också brie och färska vitmögelostar produceras med tryffel, mums.

Hälsningar från ostlagret!

Lämna en kommentar