Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Unga ostar

Manchego

Andra veckan på semestern, livet känns ganska bra nu och det börjar infinna sig ett lugn omkring mig.

Jag har bestämt mig för att inte låta vädret styra mig utan bara stortrivas hela sommaren, vare sig det är regn eller solsken. Man får helt enkelt anpassa sig efter vad vädret och dagen bjuder!

Förra veckan gick jag i spinn på en björnbär- och violkompott tillsammans med en krämig och smakrik taleggio. Har ni någon kompott kvar? Här kommer i så fall ytterligare ett tips.

Kombinera kompotten som är söt, violaktig och lite barnslig i smaken med en ung manchego eller varför inte en pecorino från Toscana eller Sardinien. Det viktigaste är att den inte är för lagrad.

Ung fårost är något speciellt – mindre salt och fruktig utan att vara det minsta nötig som till exempel Comté eller Beaufort, ostar som är tillverkade av komjölk. När jag skriver ung fårost menar jag ostar som är lagrade i max tre månader.

Servera med en torr rosé, till exempel Boschendal från Sydafrika. När man har en så här god ost, en lite speciell kompott och ett bra vin skall ni absolut hålla er till Lätta Dinkelkex – inget annat som kan ta över denna mycket lyckade kombination!

Hälsningar Jenny

Lämna en kommentar