Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Vårregn och en stinkande Camembert

Camembert

Regnet öser ner utanför kontorsfönstret och jag känner mig lite småfrusen men ändå full av förhoppning om att våren är på väg.

Än är det någon vecka kvar innan de bästa färska getostarna kommer till oss på ostlagret men snart, mycket snart, fylls hyllorna av godsaker från svenska gårdsmejerister, södra Frankrike och norra Italien med mera.

Passar därför på att skriva några rader om en av mina absolut bästa ostkompisar, Camembert. En äkta sådan skall vara opastöriserad, tillverkad i Normandie och stinka stall. Osten passar till både rött och vitt medelfylligt vin, och faktiskt till alla kex i Utvalda lådan. Allra bäst tycker jag att Salinas är till vitmögelost. Jag har en förkärlek till detta lite söt/salta kex!

Till vitmögelostar som Brie och Camembert brukar jag rekommendera marmelader på stenfrukt, alltså på till exempel äpplen eller päron.

Hälsningar från ostlagret!

Lämna en kommentar