Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Vilken värme!

Pont L'Évêque

Försommaren är här, oh vad härlig den är. Jag förstår verkligen att skomakaren valde tiden mellan hägg och syren som semesterperiod även om den vissa år blir väldigt kort, i år är ett sådant år. Undrar om han ens hann ha ledigt en endaste dag?

Alla varma kvällar gör att massvis av svenskar grillar och därför vill jag komma med ett litet osttips till grillen. Många är vi som ställer potatisen i ugnen, en ugnsfast form med färskpotatis, olivolja, örter och salt. Vad är gott till potatis? Jo ost, och då framför allt vitmögel och tvättad kittost.

Glenn och jag valde Pont L’Évêque härom dagen, så gott istället för ett flottigt kryddsmör! Pont L’Évêque är en mycket god ost från Normandie, lite mer smak än systerosten Camembert.

Ställ fram osten med kex redan till drinken, brukas uppskattas!

Soliga hälsningar,
Jenny

Lämna en kommentar