Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Lax till påsk

Laxkuber med färskost

Oh vad härligt, solen skiner och det jäser och sprudlar i marken av allt som vill upp. Vädergudarna har äntligen bestämt sig för att svensken skall få vår och det tackar vi för. Speciellt i år känns det som om att jag har längtat extra mycket, och redan nu en vecka in i värmen känner jag mig faktiskt mycket piggare.

Till helgen är det påsk och massor av mat skall tillagas i de svenska köken. Efter jul är påsk vår största mathelg och självklart ligger ägg, sill, lax och lamm i fokus.

Själv tänkte jag tipsa er om ett smarrigt litet tilltugg till drinken, eller varför inte en god ljus öl i värmen.

Laxkuber med dill och pepparrotskräm

1 bit kallrökt eller gravad lax, ca 300-400 gram
1 pkt färskost, ca 250 gram
1-2 dl hackad dill
3-4 msk hackad pepparrot

Blanda krämen en timma innan du lägger den på laxen så hinner smakerna sätta sig lite.
Skär i kuber och servera på Lätta Dinkelkex. Vänta med att lägga laxen på kexet till strax innan gästerna kommer, kexet bli lite fuktigt annars.

Ytterligare ett favoritrecept kommer ut i veckan, en smarrig dessert med mascarpone och digestive. Den måste ni testa med till exempel mango till påskhelgen.

Hej så länge från ostlagret!

Lämna en kommentar