Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Påskafton!

Räkröra

Finns det något bättre än påsken? Det gör det säkert, men i år är jag väldigt glad i den. Vi är friska men i behov av vila, har härligt väder, lite kallt kanske men men.

Att påskhelgen är så lång gör att man hinner med både vänner och släkt! Många bjudningar i olika konstellationer det gillar jag. Då behövs alla dessa lätta recept på röror som är så bra att ställa fram om man har gäster som kommer småhungriga en stund innan middagen serveras.

Här kommer ännu en favoritröra med räkor som bas, god på Utvaldas Fina Rågkex och Lätta Dinkelkex.

Räkröra

västerbottenost
färskost, naturell
crème fraiche
räkor, hackade
vårlök
dill, hackad
citron
salt & peppar

Blanda lika delar västerbottenost, naturell färskost, crème fraiche och hackade räkor. Tillsätt lite finhackad vårlök och ordentligt med hackad dill. Smaksätt sedan med pressad citron, salt och peppar.

Ha en fortsätt bra påskhelg! Precis som vi kommer ha i kväll hos våra goa vänner Mia och Stefan.

Påskhälsningar från köket på Bergsvägen

Lämna en kommentar