Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Älskade Italien

Mozzarella

Så var då tiden i Italien över och och alla underbara och rena smaker är ett minne blott. Inget smakar som det gör i Italien, aldrig är olivoljan så gräsig, tomaterna så goda, melonerna så söta eller skinkorna så perfekt salta. Men framförallt är mozzarellan aldrig så färsk. Hur många gånger har vi inte ätit caprese (mozzarella, tomater och basilika) sedan vi kom till Italien?

Mozzarella di Buffala Campana är ett skyddat namn och osten skall tillverkas i Aversa som är en stad i provinsen Caserta i regionen Kampanien. Det är en färskost tillverkad på mjölk från vattenbufflar. Som ni säkert vet finns det massvis av liknande ostar i alla prisklasser och till olika användningsområden. Men för mig finns det inget som slår originalet.

Nu bär det iväg hemåt mot salta västkustbad, skaldjur, prästost och Göteborgs Utvaldas Fina Rågkex, längtar!

Sommarhälsningar Jenny

Lämna en kommentar