Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Hälsning från Danmark

Vi är i Danmark nu min familj och jag, vi hyr ett hus med goda vänner på Själlands udde. En helt fantastisk plats för både stora och små. Tre kvällar på raken har vi njutit i solnedgången av goa grillmiddagar med danska öl och trevliga viner, det är inta alls synd om oss.

Tyvärr öser regnet ner just nu men det gör inget för istället för att vara på stranden idag åkte vi in på byn och köpte rökt fisk. Precis vid vattnet i Havneby hamn hittade vi en helt underbar fiskaffär med eget rökeri.

Måste tipsa er om en liten pryl som jag gillar och inte ännu har någon egen av, den danska osthyveln är fenomenal, måste köpa. Jag älskar danskost nog för att den stinker men man kan ju köpa en liten bit i taget eller bara strunta i doften för att man vet vad det är som luktar. Men den är svår att hyvla precis som Raclette och Morbier men med den danska hyveln som snart skall inköpas är problemet löst.

Farväl som man säger här i Danmark // Jenny

2 kommentarer till “Hälsning från Danmark”

  1. Stephanie

    Hej,
    Jag var i Danmark på en dansk restaurant och hade ätit en förrätt jätte god sötaktig, krämig ost med garnerad hackad nötter i hela osten med ett stor hål i mitten. Undrar om finns att köpa på butiken har göteborg. Tacksam!

    Med vänlig hälsning,
    Stephanie

  2. Jenny

    Vet inte vad det kan varit som du åt, var osten en anrättning eller med nötter på från början?

Lämna en kommentar