Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Lucka 16: Langres


Den tvättade kittosten Langres kommer från Bourgogne, närmare bestämt från staden Langres som ligger nordost om Dijon

. Den tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från Champagne humide, vilket är ett område på gränsen mellan Bourgogne och Champagne
. Uppe på osten finns det en liten fördjupning som kallas fontaine, i vilken gourmeter under lång tid har hällt några droppar champagne för att förhöja ostens smak
.

Langres är en cylinderformad orangegul ost med oregelbunden yta. Smaken är kraftfull och angenäm men blir inte stickig.

Bästa kexkombon: Salinas och Små Digestive

questionnaire is as follows (see Table I) (7,8)Antidepressants and tranquilisers How to use sildenafil citrate tablets.

.
Mitt vinförslag är Champagne eller något torrt mousserande.
Låt ost, kex och vin få förenas och skippa söta tillbehör.

Lämna en kommentar