Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Kryddad ost till pappa

Potkäs

Idag är det söndag den 1 april, blivit lurad än?

Vi är på väg upp till pappa för att titta på nyfödda lamm och plocka vitsippor, våren är här på riktigt och det känns så skönt!

Lovade att lägga ut mitt potkäsrecept, pappas födelsedagspresent.

Potkäs

100 g riven västerbottensost
100 g riven Parmigiano Reggiano eller Grana Padano
100 g smör
1 msk eller mer klassisk snaps; jag valde Aalborgs akvavit
1 krm nystött kummin

Blanda alla rumsvarma ingredienser och låt den stå och få smak några dagar innan den serveras. Vrålgod på Fina Rågkex från Utvalda på påskbuffén eller till ett annat svenskt smörgårdsbordstillfälle!

Glad Påsk till er alla!

2 kommentarer till “Kryddad ost till pappa”

  1. Svennart Olofsson

    Mm, vilket riktigt kalasrecept! Jag hoppas att mina kock-talanger är tillräckliga för en sats portkäs! :-)

  2. […] ett tag sen skrev jag ju om hur man gör en potkäs, som är ett bra sätt att ta vara på gamla ostskalkar. I dagens Mitt kök pratar jag om en lite […]

Lämna en kommentar