Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Hoppas på snö!

Roquefort, päron, valnötter

December månad rusar fram i ilfart och till helgen är det redan fjärde advent, känns lite konstigt då kung Bore lyser med sin frånvaro. I Göteborg öser regnet fortfarande ner och stormbyar har blivit vardagsmat, suck!

Men som trogen julanhängare kämpar jag på med mina glöggtilltugg för den drycken kan man inte få för mycket av.

All blåmögelost/ädelost är god till söta pepparkakor och Digestivekex, men det finns några favoriter:

Stilton
Saint Agur
Kornblomst
Kvibille ädel
Magor (gorgonzola och mascarpone blandat)
Roquefort

Ädelost, päron och nötter

Klassikt men gott! Till denna lilla röra använder du den blåmögelost och de nötter du gillar bäst. Jag valde roquefort och pekannötter, då blir resultatet både smakrikt och salt.

Blanda 200 gram ost med ett fast päron uppskuret i små kuber med lagom mycket grovhackade nötter. Känns osten för fast späd med antingen lite grädde eller yoghurt, går bra med vilket som.

Trevlig sista advent önskar jag er från en knökad Saluhall!

Lämna en kommentar