Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Nyårstips: Charles de Gaulles favoritost

Mimolette

Inför stundande nyårsmiddag så kommer här ett snabbt litet tips till drinken, alltså välkomstchampagnen!

Vi skall ha gäster hemma, så kul och mysigt. Årets absolut roligaste middag att få stå värd för!

Utvaldas Havssaltade Kex är goda som de är, inte alls nödvändigt att ha något på. Men en ost som passar bra till är nordfranska Mimolette. En supersnygg orange ost, rund som en melon men ofta långlagrad och väldigt hård. Otroligt jobbig att dela och säljs och äts därför oftast i flisor eller bitar. Osten har lite kolatoner i smaken och sades vara Charles de Gaulles favoritost.

Gott Nytt År på er alla vänner där ute i vinter-Sverige!

Lämna en kommentar