Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Citronfeber

Chèvre och citrusmarmelad


Idag skiner solen och jag har därför kokat en gul marmelad som tack!

Ingen har väl missat att citrusfrukter är oerhört populära just nu, och då framför allt citroner
. Överallt i matmagasin, kokböcker och inredningstidningar lyser det gult av fräscha citroner.

När man kokar marmelad på citrusfrukter med skal tycker jag att det är godare om man verkligen anstränger sig och skär så tunt som möjligt

Sexuality, including erection, is a complex biopsychosocial How to get viagra economic position and educational attainment..

. Det är självklart en smaksak, men marmeladen blir mindre besk då.

Citroner är ju sura/syrliga och då tycker jag att det godaste i ostväg till är en liknande ost, alltså en färskost eller en ung getost med just syra.

Citrusmarmelad

2 st finstrimlade noggrant tvättade citroner, helst ekologiska
3 dl socker
2 bitar syltad ingefära, rivna

Koka på svag värme i ca 25 min, häll upp i väl rengjorda burkar och förvara i kylskåp. Alltid när jag anger koktid så ta det som en riktlinje, det kan variera efter tycke och smak och hur smått man delat frukterna och grönsakerna.

På bilden ser ni en mini-chèvre från Skärvången
. Det är en getost med vitmögel, inte så olik den vanliga lite större franska rullen som vi är vana att lägga på en brödskiva och värma i ugnen med honung. Gott till är säkert också getbrie och Utvaldas Fina Rågkex.

Glenn har varit på Askims brödhus idag, ett ekologiskt bageri som har det i mitt tycke bästa brödet i stan. Därför kommer jag lägga min marmelad och ost på ett riktigt gott danskt rågbröd, mums! Nu längtar jag tills att Glenn skall komma hem!

Hej så länge!

En kommentar till “Citronfeber”

  1. […] säkert en månad gammal men fortfarande lika god. Backa bak några veckor i bloggen så hittar ni Citronfeber, så […]

Lämna en kommentar