Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Ost och marmelad

Den Gamle fabrik, konferens

Jag är på Procordias vårkonferens på Stenungsbaden, just nu har jag tagit mig lite tid för mig själv och sitter på mitt rum med havsutsikt och tänker igenom dagen.

Ett av varumärkena hos Procordia är Den Gamle fabrik och precis som med Göteborgs Kex så har jag ett samarbete med dem. Tillsammans har vi tagit fram en marmeladserie, perfekt till ost, och precis som med Göteborgs Utvalda har vi arbetat fram kombinationer efter de sex ostfamiljerna (min lag):

  • Färskost
  • Hårdost
  • Vitmögelost
  • Getost
  • Tvättad getost
  • Blåmögelost

Tillsammans med Brillat Savarin, Comté, Camembert, Selles-sur-Cher, Langres och Fourme d’Ambert provade vi kex och de nya marmeladerna Krusbär & Fläderblom, Williamspäron & Ingefära, Körsbär & Stjärnanis samt Färska fikon.

103 härliga åhörare varav 65 säljare lyssnade snällt och mumsade i sig mina favoritkombinationer. Riktigt kul att prata för så mycket folk när alla är så schyssta lyssnare.

Dags att springa, nu väntar nya uppdrag i ostbranschen!

Lämna en kommentar