Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Tilltugg på nationaldagen

På söndag är det Sveriges nationaldag och dags att hissa vår blågula flagga på topp! Varför inte fira med årets kanske första sillunch? Gott till matjessill är som alla vet färskpotatis, gräslök, gräddfil och lagrad svensk hårdost. Här är två krämer som passar perfekt till Fina Rågkex.

Sveciacrème med gräslök
Svecia är den svenskaste ost av alla, vår enda ursprungsskyddade ost!
50 g lagrad Svecia
1 knippe gräslök, hackad
1 dl creme fraiche eller gräddfil
1 krm salt

Kaviarsmör
50 g rumstempererat smör
2 tsk smörgåskaviar
1 knippe gräslök, hackad

En annan svensk favorit är hushållsost, som sägs vara gott till svalkande bubblor. Varför inte testa på söndag?

Hipp Hipp Hurra gamla Svea!

Lämna en kommentar