Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Jordgubbar + mascarpone = sant!

Mascarpone

Nu är det snart midsommar och då är det svårt att skriva om något annat än jordgubbar och dess självklara följeslagare mascarpone, en fantastiskt färskost från Italien.

Denna lilla dessert är inte helt olik andra desserter jag tipsat om men de är ju så himla enkla och goda. Man kan också smaksätta dem väldigt olika.

Mascarponekräm

6 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor
500 gram mascarpone
Skalet från en citron eller lime

Vispas samman socker och ägg ordentligt, vänd sedan ner osten försiktigt tillsammans med citrusskalet.

Jordgubbar/ananas
Brago-kex
2-3 dl vispgrädde
Citruslikör

Varva mascarponekräm, Brago-kex och bär/frukt blandningen. Om du vill ha en mer vuxen smak, skvätt över lite citruslikör. Toppa med vispad grädde, mums!

Härlig midsommar på er alla!

Jenny

Lämna en kommentar